Alltsedan slutet av 1950-talet har bingon varit enormt populärt i Sverige

Alltsedan slutet av 1950-talet har bingon varit enormt populärt i Sverige. Spelet fick spridning när idrottsklubbar började organisera bingokvällar som ett sätt att dra in pengar till verksamheten. Under slutet av 1980-talet och 1990-talet var det TV-bingon som tog över. Under Leif ”Loket” Olssons ledning blev Bingolotto en av de största succéerna någonsin, med en toppnotering på över 3,1 miljoner tittare. Idag är det nätbingo som gäller. Nya spelsajter etableras kontinuerligt. Om du vill veta mer om nätbingo och var du kan spela, besök http://www.bingononstop.se. Vi arbetar endast med seriösa spelbolag. Med vår hjälp spelar du tryggt på nätet.

Under årtionden har Bingon fungerat som en viktig social mötesplats. Förr gick man och spelade bingo någon gång i veckan för att träffa nya och gamla bekanta. Även om bingon idag flyttat ut i cyberrymden har den fortfarande samma sociala funktion. Spelsajter har idag utvecklat chattrum där du lugn och ro kan bekanta dig med dina medspelare. Om du av någon anledning inte trivs är det bara att byta rum. Enklare än så blir det inte. En del spelombud, exempelvis Bingo Bongo, arrangerar dessutom bingoträffar (i Bingo Bongos fall handlar det om kryssningar i Karibien) där spelare som fått kontakt på nät får en chans att träffas.

Innan du börjar spela på en viss sajt finns det anledning att kolla upp var företaget är registrerat och bedriver sin verksamhet. I nuläget är nämligen bingovinster skattebefriade, förutsatt att du spelar hos ett bolag som har sin verksamhet i EU/EES-zonen. Om du däremot spelar och vinner på en amerikansk sajt går en betydande del av potten till det amerikanska skatteverket IRS. För allt om nätbingo, gå till www.bingononstop.se.

Comments are closed.