Att hyra eller köpa mobil.

Att hyra eller köpa mobil.
För något decennium sedan ställdes denna fråga av bilköpare. Leasa eller köpa. Men idag är det mobilköparna som ställer sig detta. Det kan se fantastiskt bra ut när man ser erbjudanden om att köpa en mobil för en krona eller få den gratis – även de allra dyraste telefonerna. Och sedan kommer den lilla stilen som berättar att förutsättningen är att du binder upp dig på ett abonnemang på ett visst antal månader. Sedan kan abonnemanget vara olika dyrt beroende på hur svinaktigt telefonbolaget är. Men kontentan är att du sedan är knuten till telefonoperatören under dessa månader. Om du vill byta telefonoperatör måste du fortfarande betala för ditt abonnemang varje månad samt betala en extra avgift för att din mobil ska ”låsas upp”, så att du kan sätta andra SIM-kort i än de som du fått av din nuvarande mobiloperatör. För en del är detta helt okej. Det trivs med sin operatör och när abonnemangsmånaderna gått ut så väljer de helt enkelt en ny mobil på ett nytt avtal och fortsätter. Andra misstrivs gruvligt med detta. De upplever att de befinner sig i mobiloperatörens våld.
För dessa handlar det då om att betala sin mobil direkt. Och det kan handla om allt från 500 kronor till många tusen – beroende på mobiltelefon.
Tillhör du dem som gärna vill köpa och äga din telefon helt så handlar det i stället om att hitta den återförsäljare som ger dig lägst pris. Ett bra tips på det är www.billiga-mobiler.se

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.