Bröllop och smycken

Bröllop och smycken är lika nära kopplade som bröllop och blommor. Bara det att smycken är oerhört mycket dyrare. Men bröllopet är ju dagen då inga pengar ska sparas och bruden ska få allt som fadern – eller brudgummen för den delen – har råd att lägga. Det finns mycket att lära om smyckets historia i bröllopen.
Tillexempel blev det populärt med diamanter trolovningsringar i guld- eller silver bland rika venetianerna mot slutet av det femtonde århundradet. Idag är det vanligast att man vill ha en liten diamant i vigselringen – men även andra ädelstenar har betydelse för bröllop och äktenskap. I symbolspråket för juveler innebär till exempel en safir i en vigselring äktenskaplig lycka. Så det kan vara ett bra alternativ. Dock ska man undvika att ha en pärla i förlovningsringen, då det sägs innebära otur. Detta eftersom dess form påminner om en tår.
Historieskrivningen säger att en av de tidigaste förlovningsringarna fick prinsessan Maria, dotter till Henrik VIII. Detta kunde varit mycket romantiskt om det inte hade varit för att flickan bara var två år gammal vid den tiden. En mer sentida förlovningsring som fick stor uppmärksamhet var den som Priscilla Presley fick av sin kung. Det var en stor 3 1/2 karats sten som var omgiven av en löstagbar rad mindre diamanter.
Ringar i samband med bröllop har idag blivit en enorm industri. Bara i USA används varje år 17 ton guld för att tillverka förlovningsringar.
Vill du lära dig mer om bröllop kan du besöka www.brollopsassistenten.se.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.