Funkar verkligen antioxidanter

Funkar verkligen antioxidanter
Det kan vara svårt att bara genom att läsa om det få en vettig bild av fria radikaler och antioxidanter och varför det enda skulle vara bra och det andra dåligt. Man frågar sig vad det egentligen är som händer med kroppen om det blir för mycket av det ena och för lite av det andra.
Fria radikaler har en nedbrytande effekt på kroppen om de produceras i överflöd. Kroppens celler oxideras. Antioxidanters funktion är att neutralisera de fria radikalerna på kemisk väg så att denna nedbrytning saktar ner.
Som du ser, denna förklaring ger ingen konkret bild av vad som egentligen händer. Men det finns ett experiment som du kan göra mycket enkelt själv. Om du tar ett äpple och delar det i två halvor – och sedan droppar citron på den ena halvan – så kommer du efter en stund att se vad antioxidanter gör.
Den halva som inte fick citron på sig kommer nämligen att bli brunare mycket snabbare än den andra halvan. När äpplet blir brunt oxiderar det. Citron innehåller mycket antioxidanter och skyddar den andra halvan från att brytas ner lika snabbt. Vill du läsa mer om antioxidanter kan du gå in på http//www.antioxidanter.biz.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.