Hur ser framtiden ut?

Frågan har nog ställts i alla tider. Man fabulerar kring hur vår värld som vi känner den kommer att utvecklas och förändras. Vilka uppfinningar kommer att komma? Vilka politiska strömningar kommer att genomdrivas? Och nästan lika kul det är att fantisera om framtiden, är det att se hur dåtiden fantiserade om oss. Det finns dokumenterat hur folk i exempelvis slutet av 1800-talet trodde att världen skulle vara. Dels – givetvis – inom litteraturen. Där fanns författare som Jules Vernes som skrev böcker där man reste till månen och runt hela jorden under vattnet. Men även i olika tidskrifter och tidningar kunde man få en bild av hur världen borde vara lite mer än 100 år in i framtiden.
Och även om de var lite för optimistiska om vissa saker – som flygande fordon som ägs av var och en som exempel – så tog de överlag i alldeles för lite. De hade inte en tanke på ett globalt nätverk av sammankopplade datorer där folk över hela världen skulle kunna kommunicera med film, bilder, text och ljud till exempel. Och när vi fantiserar om framtiden, är det inte ganska troligt att vi också tar i för lite. Så mycket som vi inte ens kan föreställa oss. 100 år in i framtiden. Vad har hänt då?
Så länge har du inte mycket annat att göra än att hålla reda på ditt eget liv och din egen tid. Gör det med en klocka för ett vettigt pris från www.klockmodeller.se.

Comments are closed.