Klarnas Grundare

Snabbt växande Klarna, som specialiserat sig på att utveckla innovativa betalningssystem för e-handel, är en ledande aktör på den europeiska marknaden. Klarna har inte bara kontor i ett flertal länder. Det representerar i alla avseenden en genuint internationellt företagskultur. Här arbetar människor från mer 35 olika länder.

Niklas Adalberth, född 1981 i Uppsala, är en av Klarnas grundare och arbetar idag som styrelseledamot och vice koncernchef. Han visade tidigt prov på entreprenörsanda. Under tonåren skapade Niklas, tillsammans med kompisen Sebastian Siemiatkowski, radiokanalen Radio Excellent och under gymnasietiden drog han igång AdalIT, ett konsultföretag vars verksamhet fokuserade på webbproduktion och grafisk design.

Efter gymnasiet och värnplikt som närskyddstroppchef vid F16 i Uppsala bar det av ut i världen. Först åkte Niklas till skidorten St. Moritz, där han under en period arbetade som bartender för Kempinski-kedjan. När han och Sebastian Siemiatkowski sparat ihop tillräckligt med pengar gav de sig iväg på en hisnande jorden runt resa. Innan de åkte kom de överens om att avstå från att ta flyget. Under det 143 dagar långa äventyret hann de två vännerna besöka inte mindre än fyra kontinenter och tjugofem länder.

Efter inledande studier i ekonomi vid Lunds universitet flyttade Niklas 2004 till Handelshögskolan i Stockholm. Här tog planerna för Klarna snabbt form.

Källhänvisning
http://www.crunchbase.com/person/niklas-adalberth
http://niklas-adalberth.com
http://niklasadalberth.se
http://niklasadalberth.com
https://www.linkedin.com/in/niklasadalberth

Comments are closed.