Leidseplein – platsen för utelivet i Amsterdam

Leidseplein – platsen för utelivet i Amsterdam
När du turistar i Amsterdam om dagarna så besöker du säkert van Goghs museum, blomstermarknaden, kungliga palatset, kaffehusen och kanske har du även åkt kanalbåt. Men när natten kommer finns det ett ställe du ska gå till, för det är där allting händer; Leidseplein.
För nattugglor och människor som älskar att festa, är detta torg det mest populära stället att vara. Man kan enkelt ta en spårvagn från Van Gogh-museet – och ungefär 2 hållplatser efter Vondelpark kan man gå av vid Leidseplein. Redan under sen eftermiddag börjar folk i staden samlas vid torget för att lyssna på utomhuskonserten som är helt gratis för alla besökare. Här finns massor av uteserveringar, barer, restauranger, dansklubbar och större delen av centrums nattliv är koncentrerat till detta torg. Folk dansar på gatorna och på marken nedanför scenen där en DJ spelar hög dansmusik.
Amsterdam är en stad med många sidor och  mycket att titta på, vilket gör den till den ideala turiststaden; oavsett om du är intresserad av konst, kultur, arkitektur, shopping, uteliv eller helt enkelt bara vill sitta för dig själv på ett kaffehus om dagarna och bli hög på haschkakor. För det är faktiskt också en av attraktionerna som drar med Amsterdam – att här är det tillåtet att servera hasch på speciella kaffehus. Oavsett varför du vill åka till Amsterdam så är det ett bra val, men du kanske vill ha hjälp att hitta bra boende. Tips och råd får du på http://www.amsterdamhotel.se

 

This entry was posted in Resor.

Comments are closed.