Olika stilar av vintageglasögon

Är glasögon något som intresserar dig? Kanske något som gjort dig lite nyfiken. Kanske har du funderat kring det tidigare, men aldrig kommit till skott att lära dig mer. Här kommer lite om glasögon som kanske kan intressera dig.
Vintageglasögon är numer en egen stil som fått sin egen plats i modevärlden. Det är något med det gamla som lockar oss idag och gärna vill återvända till.
Stilen i glasögon har förändrats dramatiskt genom åren. På 1950-talet hade de flesta glasögon tjockare bågar än idag. De var också bredare och hade en tjockare bro över näsan. 60-tals glasögon var utrustad med runda glasögon i färgade linser. På 70-talet handlade det om mycket stora bågar. 80-talet kanske man mest ska glömma vad det gäller mode på det stora hela.
Vintageglasögon har två aspekter i dagens glasögonmode. Den ena är den linjen som går ut på att verkligen återanvända gamla glasögon som verkligen tillverkades förr. Det man gör då är att ta gamla bågar och sätta nya glas i dem. Den andra riktningen är att tillverka nya glasögon i den gamla stilen. Detta är high fashion och kostar därför väldigt mycket mer. Men det ser precis likadant ut.
Men det är lika coolt vilket som.
Efter detta kanske du vill veta mer om glasögon. Du kanske redan har sökt efter information om detta, men inte haft någon framgång. Du kan läsa allt du behöver veta, och mycket mer på www.glasogonmode.se. Här hittar du texter, information och mycket annat.

Comments are closed.