Tandblekningsmetoder

Ända sedan urminnes tider har vita tänder varit ett tecken på friskhet och skönhet, och därför har även många olika tandblekningsmetoder utvecklats, en del av dem mer effektiva än andra. Man har kunnat bleka tänderna med hjälp av blekningsgel hos tandläkaren i många år, men detta har varit relativt dyrt, vilket har gjort att många istället har fått lida av sina gula och missfärgade tänder i tysthet. Det har dock aldrig varit så enkelt att bleka tänderna som nu och därför är den nya trenden är att bleka tänderna hemma.

Den vanligaste och kanske mest effektiva metoden är att bleka tänderna med hjälp av blekningsgel som man applicerar i tandskenor. Metoden är densamma som tandläkaren använder, med den enda skillnaden att man själv tillverkar sina egna tandskenor. På internet finns det många färdiga kit som innehåller allt man behöver för att utföra en tandblekning hemma. Om man utför behandlingen enligt anvisningarna har man mycket goda chanser att uppnå ett lika bra resultat som hos tandläkaren – men betydligt billigare! Om man har blekt tänderna tidigare och vill förstärka resultatet ytterligare finns det också flera tandblekningsmetoder som går att utföra hemma, som exempelvis tandblekningspenna, tandpulver, White Strips och blekande tandkrämer.

Om man värdesätter ett snabbt resultat och inte vill ödsla mer tid än nödvändigt på tandblekningen är det för det mesta bäst att utföra en behandling på en tandklinik. Tandblekning med laser eller plasmaljus är dyrare, men ger resultat på bara några timmar. Kort sagt finns det tandblekningsmetoder för alla behov och det perfekta vita leendet är inte längre en ouppnåelig dröm! http://www.tandblekningsinfo.se

This entry was posted in Hälsa.

Comments are closed.